Přednáška diplomatky z MZV ČR

Dne 16. 2. se třídy 3.A a 3.C zúčastnily na naší škole přednášky JUDr. Ing. Jitky Brodské, ředitelky Odboru administrativy a zpracování informací a zástupkyně vrchní ředitelky Sekce informačních a komunikačních technologií Ministerstva zahraničních věcí České republiky. Obsahem přednášky bylo představení diplomacie, život diplomatů v ČR i zahraničí, diplomatické vztahy a konkrétní zkušenosti diplomatky. Paní ředitelka má bohaté pracovní zkušenosti, na MZV pracuje od roku 2001 a prošla mnoha pracovními pozicemi, obohatila proto přednášku o řadu osobních zkušeností. Seznámili jsme se s činnostmi a úkoly MZV, s fungováním českých zastupitelských úřadů ve světě, ale i s tím, jak je možné stát se diplomatem 😊.

Všichni studenti obdrželi informační materiály, diplomatický slovníček a měli možnost vyplnit diplomatický kvíz. Na závěr JUDr. Brodská vylosovala z odevzdaných kvízů jeden, jehož autorka získala drobnou výhru a pozvánku do Černínského paláce, v němž je od roku 1934 sídlo MZV, včetně možnosti setkat se osobně s panem ministrem Janem Lipavským.

Zároveň nám byla nabídnuta možnost navštívit Černínský palác, kde by nás touto barokní budovou provedl průvodce a měli bychom možnost vidět mj. byt Jana Masaryka i zahrady paláce. Této možnosti určitě využijeme a na návštěvu se už moc těšíme.

JUDr. Lenka Kolocová